Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

Mat

Jag som i princip aldrig tillagade fisk tidigare har blivit en riktig höjdare på att få in det i kosten, det är ju dessutom så himla lättlagat eftersom det i princip sköter sig själv i ugnen. Idag provade jag ett nytt recept på torsk och jag som fullkomligt älskar pepparrot blev mäkta förtjust. I vanlig ordning fick det för min del serveras med kokt sparris!Just nu har jag bara en liten paus och bloggar/surfar runt på nätet samtidigt som jag äter min dagliga dos naturgodis innan jag åter igen ska starta jobbdatorn, vi är mitt i rapporteringen och jag tänkte att jag ska försöka att ligga steget före och få in det mesta redan ikväll så att jag under inga omständigheter missar spinningpasset som jag har bokat in med Hanna imorgon...DSC_0003DSC_0007DSC_0027Det är svårt att få till en fin uppläggning när det rör sig om sådana här "röror" och om jag ska vara ärlig tänkte jag inte alls på det utan bara slafsade upp maten så fort det bara gick!Recept4 bitar torskrygg à 150 g2 dl Arla Köket® färskost naturell1 dl Kelda® mellangrädde3 msk finriven pepparrot100 g bladspenatrivet skal och saft av 1⁄2 citroner1 tsk salt1 msk hackad färsk persilja1 msk ströbrödSätt ugnen på 175°. Blanda färskost, grädde, pepparrot, spenat och citronsaft. Fördela det i botten av en ugnssäker form. Lägg på fisken. Blanda citronskal, salt, persilja och ströbröd och strö det över fisken. Stek i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med kokt potatis eller potatismos,

Previous
Previous

Nytt objektiv?

Next
Next

Kvällsmat