Underlätta din vardag!

Mat

IMG_3293Då var det åter igen dags för en omgång inspirationsmiddagar och det var sannerligen på tiden för nu när hösten är här behövs det allt lite vardagslyx att glädjas åt. Vi är nu inne på andra dagen av denna veckans matkasse och har redan funnit två nya favoritrecept att addera till vårt arkiv, vi sparar nämligen alla recept som vi fått i våra matkassar och så här ett år efter att vi beställde vår första matkasse måste jag erkänna att de enda recepten vi tillagar i vardagarna är de som vi lärt oss via matkassen.Fräscha råvaror från lokala odlare och producenter direkt levererat till dörren, det är för mig ren och skär vardagslyx! Att sedan slippa tänka ut vad man ska äta om dagarna och dessutom ha i åtanke att variera sin kost och äta hälsosamt är ytterligare några tjänster som faktiskt ingår i din matkasse, sen ska man inte glömma alternativkostnaden som det innebär om man själv ska ta sig fram och tillbaks till matbutiken och många gånger räcker det inte med en omgång för hur ofta händer det inte att man glömmer bort att köpa någon av ingredienserna som ingår i recepten man hade tänkt tillaga? Beställ en matkasse och lägg den tiden på träning istället! Det är mitt vinnande koncept på hur jag tänker komma tillbaks till vardagsrutinerna här i höst.Innan vi började med matkasse hade jag i princip aldrig ätit kål, en råvara som jag verkligen fått upp ögonen för nu efter att ha tillagat ett antal maträtter innehållandes just kål och nu är jag fullkomligt förälskad i kål!! Det är ju världens bästa substitut till ris, pasta, potatis och så himla mycket godare! Man blir mätt och man står sig länge, därför tänkte jag dela med mig av ännu ett favoritrecept från veckans LCHF-kasse:Köttfärsgryta med smörstekt kålIMG_3305Recept:  1/4 gul lök1/4 solovitlök1/2 paprika1/ vitkålca 300g blandfärs1/4 tsk rökt paprikapulver1/2 tsk chilipulver1/2 burk krossade tomater3/4 msk kalvfond1 1/2 dl gräddesalt & pepparSkala och hacka lök och vitlök. Tärna paprika. Strimla kålen tunt. Fräs lökarna i smör, ca 2 min. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Krydda med rökt paprikapulver, chilipulver, salt och svartpeppar. Tillsätt paprika, krossade tomater, fond och grädde. Låt koka ihop ca 10-15 min. Stek kålen i smör, krydda med salt och svartpeppar. Smaka av grytan med salt och svartpeppar och servera med kålen.

Previous
Previous

Julinspiration

Next
Next

Autumn essentials