Veckans meny och recept på Gulaschsoppa

Något som är ett måste för att få ihop vardagen som tvåbarns-förälder är att bestämma en veckomeny och se till att storhandla så att allt finns på plats här hemma redan i början på veckan. Vi är fortfarande inne i en middags-svacka och har svårt för att komma på vad vi ska äta men den här veckan har jag hur som helst planerat följande måltider:Måndag: GulaschsoppaTisdag: Rester från gårdagenOnsdag: Lax i ugn med rotfrukterTorsdag: Tikka Masala med kycklingNär vi lagar mat äter jag oftast rester från middagen till lunch dagen efter, så smidigt när man vill att det ska gå snabbt. Menyn för helgen brukar vi inte bestämma förrän det vankas och då blir det oftast att vi beställer mat på kvällen eller lagar någon lyxigare/mer tidskrävande måltid.

Recept Gulaschsoppa med köttfärs:

4 potatisar

1 paprika

1 gul lök

2 msk olja

500g köttfärs

6 dl vatten

1 köttbuljongtärning

500 g krossade tomater

2 tsk kummin

salt och peppar

Skala lök och potatis (vi adderade även morötter i soppan). Dela och kärna ur paprikan. Skär grönsakerna i tärningar. Fräs grönsaker och köttfärs i oljan i en gryta eller kastrull.. Tillsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och kummin. Koka sakta ca 10 min. Smaksätt med salt och peppar.

Previous
Previous

Besök på BVC

Next
Next

Bra start på veckan!