blomkålsris – ett nyttigare alternativ

Jag har länge haft i tankarna att jag ska testa på att byta ut det gamla hederliga råriset framför det något nyttigare alternativet ”blomkålsris” som såklart går helt i LCHF:s tecken,  förra veckan slog vi alltså slag i saken när vi plötsligt blev sugna på (hör och häpna) KORVSTROGANOFF av alla maträtter!

Sagt och gjort och tro det eller ej men till och med CJ föll som en fura (okej där tog jag kanske i lite) och tyckte att det var ett riktigt bra alternativ som han absolut kan tänka sig istället för att varje gång äta ris. Blomkål är heller inget man (eller åtminstone inte jag) äter så ofta så det är ju ännu en anledning till att anamma det här enkla receptet som dessutom går på bara några minuter att tillaga.

IMG_3012

Riv ett blomkålshuvud, lägg ner det ca 10 sek i kokande vatten. Häll av vattnet och blanda med en klick crème fraîche, vi använde knappt en dl men det beror ju på hur man vill ha riset.

IMG_3022 IMG_3025

RECEPT

1 falukorv (hög proteinhalt)

1 dl tomatpuré

1 dl gräddfil

1 gul lök

4 dl vatten

Salt, peppar, dijonsenap (vi gillar ju kryddstark smak så vi är inte så blyga med senapen)

Hacka och fräs löken. Stek falukorven så att den får en fin yta, blanda sedan med löken. Häll i 4dl vatten och 1 dl tomatpuré, låt koka i några minuter. Ta sedan av stekpannan ifrån plattan och låt svalna. Blanda i gräddfilen (anledningen till att det ska svalna något är för att gräddfilen inte ska skära sig) och senapen, krydda och värm upp. Fantastiskt enkelt och väldigt gott!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.