det perfekta substitutet till potatis

Igår testade vi för första gången blomkålspytt, jag har aldrig ens tänkt tanken förut att man kan göra en ”pytt” på blomkål. Om man bara har tillräckligt livlig fantasi så kan man ju laga hur goda maträtter som helst utan att ens behöva inkludera en endaste liten kolhydrat. Nu följer inte vi LCHF-dieten slaviskt utan försöker bara att minimera intaget under veckorna, på helgerna tänker vi faktiskt inte alls på vad vi äter men i veckorna är det skönt att ha en mall att gå efter och på så vis hålla lite kontroll på vad man stoppar i sig.

Jag tänkte inom kort att publicera ett inlägg med mina absolut bästa LCHF-recept och det här receptet kommer utan tvekan att finnas med, det var till och med så att CJ satt och ”mm:ade” samtidigt som han stoppade i tugga efter tugga och ganska snart gick och fyllde på sin tallrik. Vi har nämligen betygsatt varje nytt recept som vi testat ifrån Mat&Ro genom att dela ut stjärnor ifrån ett till fem så att vi snabbt ska kunna bläddra tillbaks och veta vilka maträtter som vi gemensamt har rankat som favoriter. Vi är inte alltid eniga men ganska ofta tycker vi ändå likadant.

P.S. Såsen var också helt fantastiskt god!!

IMG_5270

Färsbiff med parmesanbuljong och blomkålspytt (2 pers)

1 ägg

ca 300g färs

3/4 blomkål (vi använde ett helt)

1/2 gul lök (vi använde en hel lök)

1/2 gurka

1 dl grädde

1 dl vatten

1 1/2 msk kycklingfond

1/4 påse parmesan

smör, salt, svartpeppar

Blanda ägg, färs och krydda med salt och svartpeppar (vi blandade även i lite finhackade soltorkade tomater och persilja eftersom vi hade detta hemma). Stek biffarna ca 7-10 min på varje sida. Dela blomkålen i små buketter. Finhacka löken och tärna gurkan. Stek blomkål och lök i smör i ca 5 min. Tillsätt gurka och stek i ca 2 min till. Krydda med salt och svartpeppar. Koka ihop grädde, vatten och kycklingfond ca 4 min. Smaka av med salt och svartpeppar och häll i parmesanen strax innan servering. Mixa gärna såsen med 3 msk smör. Servera biffarna med blomkålspytt och parmesanbuljong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.