Hemgjord pesto är ändå underskattat, denna rätten var så simpel att tillaga men ändå så himla god. Det var i månadens Buffétidning som jag sprang över receptet och när min kära väninna Karin under en promenad nämnde att hon och hennes kille hade tillagat receptet och att det hade blivit supergott var även jag tvungen att testa! Vi adderade lite knaperstekt panchetta vilket gick hem hos både vuxna och barn, Ludwig älskar nämligen knaperstekt bacon så denna rätten fick full pott från honom. Med lite riven parmesan, ruccola och tomat blev rätten genast ”bjudvänlig”!
Recept:
2 kurkor färsk basilika
1/2 dl pinjenötter
1 riven vitlöksklyfta
1 dl finriven parmesanost
1 1/2 dl olivolja
salt & peppar
Mixa alla ingredienserna slätt till en pesto. Koka pastan. Stek panchettan.
Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…
Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…
Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…
Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…
En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…
Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…