Jag hittade ett lite trevligare recept på falukorv i ugn som jag passade på att tillaga inför ett samarbete i helgen. Det blev en hit hos barnen kan jag lova! Tänk att man nu tillagar alla de där maträtterna som man själv åt under sin uppväxt. De som man svor dyrt på att man aldrig skulle göra för att man var så himla trött på dem. Nu är jag glad över att jag har den receptbanken tillgodo, att hitta maträtter som går hem hos barnen är nämligen en utmaning som heter duga.
1 falukorv
1 purjolök, grovt strimlad
1 gul lök, strimlad
3 msk vatten + 2 msk ketchup
senap
salt & peppar
paprikapulver
8 körsbärstomater, halverade
2 1/2 dl matlagningsgrädde
ca 2 dl riven ost (vi körde på lagrad prästost för mer smak)
bladpersilja
Smörj en ugnsform och lägg i den snittade falukorven. Lägg strimlad purjolök runt om korven. Blanda vatten med ketchup. Pensla korven med ketchupblandningen och senap. Krydda korven med salt, svartpeppar och paprikapulver. Strö över strimlad gul lök och halverade körsbärstomater. Häll över grädden och strö över osten. Grädda i ugn i ca 20-30 min på 225 grader, tills allt har fått fin färg. Strö över hackad färsk bladpersilja. Servera med potatismos och saltgurka.
Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…
Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…
Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…
Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…
En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…
Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…