Nu vill jag presentera den godaste äppelpajen jag ätit på väldigt länge, alltså dra mig baklänges så god den blev!! Det var min väninna som bjöd på denna fast i rabarberform och igår tillagade jag den fast med äpplen och den blev verkligen en hit! Hela pajformen ekade tomt när gästerna begav sig och det är ju ett bra betyg!! Jag älskar att den är som en smulpaj och det allra godaste är att det blir en ”knäckig” smak på smuldegen, mums! Det vattnas i munnen bara jag skriver det här inlägget…
Recept 6 portioner (vi var 4 vuxna som åt upp hela pajen, haha):
Smuldeg:
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 krm flingsalt
175 g kylskåpskallt smör
2 dl strösocker
Fyllning:
3-4 äpplen
alternativt 400g rabarber + 1 medelstort äpple
2 tsk potatismjöl
kanel
Så här gör du:
Smuldeg: Mät upp mjöl, havregryn och salt i en skål och tillsätt smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölet till en smulig massa. Arbeta in sockret.
Fyllning: Skala äpplen och skär dem i tunna skivor (alternativt skär rabarbern i cm tjocka bitar), blanda frukten med potatismjölet (jag la dem i en plastpåse och skakade dem med potatismjölet så att det kom jämnt över all frukt).
Lägg äpplena i en pajform, krydda äpplena med kanel (jag tog ganska mycket kanel) och strö sedan över smuldegen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i drygt 50 min (vi fick ha vår inne lite längre) eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna. Servera med antingen vaniljsås eller glass.
Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…
Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…
Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…
Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…
En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…
Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…