Jag fortsätter på hälsospåret och försöker att få in så mycket näringsrika ingredienser som möjligt i matlagningen. Idag gjorde jag ett nytt recept med vitkål, grönkål och sötpotatis som bas och det blev faktiskt godare än förväntat. Därför åker det in här i mitt receptarkiv. Både jag och mannen skrollar i recept-kategorin när vi planerar veckomiddagarna. Det är så smidigt att ha alla våra goda recept samlade här i bloggen. Så till er som vill testa kommer receptet här:
Recept (2 portioner)
100g grönkål
100g vitkål
100g sötpotatis
200g kycklingstrimlor (vi la kycklingen i marinad och stekte separat)
2,5 dl kokosmjölk
2 msk citron
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
1 dl persilja
2 msk olivolja
Strimla vitkålen och grönkålen och stek i olja tills allt blir mjukt. Salta och peppra under stekningen. Lägg åt sidan. Skala och riv sötpotatisen grovt på ett rivjärn. Finhacka vitlöken och stek tillsammans i olivolja i 5 min. Tillsätt citronsaften. Lägg tillbaks kålen och häll över kokosmjölken. Låt allt puttra ihop under omrörning. Servera med kycklingen och klipp över persilja.
Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…
Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…
Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…
Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…
En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…
Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…