Igår fick vi årets sista matkasse och snacka om vältajmad leverans för när jag kom hem ifrån kontoret var jag fullkomligt slutkörd, den påtänkta löpturen ställdes in fortare än kvickt och jag gick istället raka vägen in i sovrummet och tog mig en powernap för att tjugo minuter senare bli väckt av Mat&Ro’s leveransombud. Jag fick på de tjugo minuterna tillräckligt med energi för att orka koka ihop veckans första maträtt och efter det slog jag mig ner framför datorn där jag blev sittandes resten av kvällen, det känns så otroligt lyxigt att slippa tänka på veckans alla middagar och bokstavligt talat blir ”serverad” vad som ätas skall. På menyn den här veckan är där många smaskigheter och de gräddkokta köttbullarna som jag tillagade igår motsvarar helt klart vår svenska husmanskost när den är som bäst!
Recept:
1/2 gul lök
ca 600g färs
1 ägg
1 tsk kryddpeppar
1 1/2 blomkål
3 dl grädde
1 dl vatten
2 msk kalvfond
ca 25g smör
salt&peppar
Skala och riv löken. Blanda färs med ägg och lök. Krydda med kryddpeppar, salt och svartpeppar. Låt smeten stå några minuter och forma sedan köttbullar. Stek runt om i smör ca 5-7 min. Dela blomkålen i mindre buketter och koka mjuk i saltat vatten. Häll grädde, vatten och kalvfond över köttbullarna. Låt koka ihop ca 5 minuter. Häll av blomkålen, tillsätt smör (jag skippade smöret) och rör runt. Krydda med salt och svartpeppar. Servera blomkålen med köttbullarna.
Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…
Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…
Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…
Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…
En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…
Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…