Kål och köttfärsgratäng

Håll i hatten, igår var det Mat&Ro-premiär! Vi busade till det lite och valde att istället tillaga ”onsdagens recept”, vi kunde helt enkelt inte motstå! Kål i matlagning har kommit till att bli en favorit hos mig, jag har aldrig riktigt tänkt på den ingrediensen till matlagning när jag själv har planerat mina matkassar. Det är verkligen en av fördelarna med att prenumerera på Mat & Ro’s matkasse, utan att själv behöva tänka får man en nyttig och varierad meny som man kanske aldrig själv hade tänkt på att tillaga.

IMG_3254

Recept för 2 personer

1/4 vitkål

1/2 gul lök

1/4 solovitlök

ca 300g blandfärs

3/4 tsk sambal oelek

1,5 dl grädde

1/2 påse riven ost (vi öste dock på en hel påse, vi älskar ost)

smör, salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla kål, lök och vitlök tunt. Stek köttfärs, lök och vitlök i smör. Krydda med sambal oelek (vi älskar kryddstark mat så vi la på hela påsen), salt och peppar. Stek sedan kålen i omgångar, den ska bli lite mjuk. Krydda med salt och peppar. Blanda sedan ihop kålen med köttfärsen och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda grädde med salt och peppar, häll det över köttfärsblandningen. Toppa med ost och sätt in i ugnen i ca 20min.

IMG_3238

Att man på så få ingredienser kan tillaga något så gott som dessutom går snabbt att förbereda!

IMG_3240

IMG_3243

2 comments on “Kål och köttfärsgratäng

  1. Super gott ja man kan säga håll i hatten sååååååååååååå himla gott .Kommer att laga denna rätt flera gånger .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.