Håll i hatten, igår var det Mat&Ro-premiär! Vi busade till det lite och valde att istället tillaga ”onsdagens recept”, vi kunde helt enkelt inte motstå! Kål i matlagning har kommit till att bli en favorit hos mig, jag har aldrig riktigt tänkt på den ingrediensen till matlagning när jag själv har planerat mina matkassar. Det är verkligen en av fördelarna med att prenumerera på Mat & Ro’s matkasse, utan att själv behöva tänka får man en nyttig och varierad meny som man kanske aldrig själv hade tänkt på att tillaga.
Recept för 2 personer
1/4 vitkål
1/2 gul lök
1/4 solovitlök
ca 300g blandfärs
3/4 tsk sambal oelek
1,5 dl grädde
1/2 påse riven ost (vi öste dock på en hel påse, vi älskar ost)
smör, salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Strimla kål, lök och vitlök tunt. Stek köttfärs, lök och vitlök i smör. Krydda med sambal oelek (vi älskar kryddstark mat så vi la på hela påsen), salt och peppar. Stek sedan kålen i omgångar, den ska bli lite mjuk. Krydda med salt och peppar. Blanda sedan ihop kålen med köttfärsen och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda grädde med salt och peppar, häll det över köttfärsblandningen. Toppa med ost och sätt in i ugnen i ca 20min.
Att man på så få ingredienser kan tillaga något så gott som dessutom går snabbt att förbereda!
Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…
Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…
Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…
Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…
En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…
Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…
View Comments
Super gott ja man kan säga håll i hatten sååååååååååååå himla gott .Kommer att laga denna rätt flera gånger .
Ja visst är den god! Det är en standardrätt här hemma! :-)