köttfärs- och broccoligratäng

Vi brukar alltid handla hem mat för hela veckan på söndagar men denna söndagen orkade vi verkligen inte och vi hade dessutom noll inspiration till vad vi under veckan skulle tillaga så igår tog jag till min lilla ”livlina” vad gäller tips på goda/enkla/snabblagade/nyttiga maträtter, nämligen min kollega Jessica som alltid ligger inne på den ena maträtten bättre än den andra och jag måste då säga att HÅLL I HATTEN vilken god gratäng!!

Både jag och CJ ger den full pott inom samtliga kategorier ovan, det här kommer utan tvekan att bli en stående rätt på vår matsedel. Jag blir alltid lika glad när man finner en ny ”standardrätt” till sin annars så uttjatade receptbok, ni finner ju som alltid mina recept under kategorin ”mat” ute i högerspalten här på bloggen.

IMG_1033RECEPT

300g nötfärs (vi använde istället 500g)

1 rödlök

1/2 påse champinjoner

1 broccoli (vi använde istället två)

2dl vispgrädde (vi använde istället 3dl matlagningsgrädde, 15%)

1 vitlöksklyfta

1 burk krossade tomater

1/2 påse riven ost

ca 1/2 påse babyspenat

1 krm cayennepeppar

salt & svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Bryn färsen i smör. Hacka löken och skiva champinjonerna, låt fräsa med de sista minuterna. Dela broccolin i mindre buketter.

3. Fördela allt i en smord ugnssäker form.

4. Blanda grädde med pressad vitlök och krossade tomater. Krydda med cayennepeppar, salt och peppar. Häll över blandningen i formen och grädda i ugnen ca 15min. Ta ut och strö över osten. Sätt in ytterligare 10min.

5. Servera gratängen med babyspenaten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.