Recept 4 personer:
1 kg Delikatesspotatis eller färsk potatis
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
Svartpeppar
100 g kapris
2 dl rapsolja
Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Fördela potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och krossa varje potatis lätt med en gaffel. Ringla över olivolja, strö över salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.
Hetta upp olja i en kastrull och häll i avrunnen kapris. Fritera 5-8 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av. Strö på kapris precis vid servering. Nu råkade vi bränna kaprisen i helgen så på bilden är det faktiskt krossad potatis utan kapris. haha!
Till potatisen serverade vi en perfekt stekt ryggbiff (först i stekpanna och sedan med termometer i ugnen, detta är ett MÅSTE för att få till köttet bra) på en bädd av tomat, rödlök och sparris. Vi köpte färdig vitlökssås som vi hade till. Alltså jag kunde inte sluta att äta, det här är så gott! Vi passade även på att öppna en finare flaska vin och oj oj oj….det riktigt vattnas i munnen på mig nu.
Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…
Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…
Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…
Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…
En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…
Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…