Idag bjuder jag på ett av våra favoritrecept när det kommer till vardagskost, den tar en stund att tillaga men sen har man ju mat för flera dagar så det är helt klart värt besväret. Det här receptet har jag delat vid ett tidigare tillfälle men det var längesedan nu och det är värt att posta igen! Smaklig spis!
Recept:
2-3 st aubergine, skivade
Köttfärssås:
600g köttfärs (vi använde ett helt kilo)
2 st gula lökar, hackade
1-3 vitlöksklyftor
0,5 tsk sambal olek (vi som älskar starkt hällde betydligt mycket mer!)
1 tsk spiskummin
1 msk oregano
1-2 tsk paprikapulver
Buljong eller fond
3 msk tomatpuré
1-2 dl vatten
Ostsås:
2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
0,5 dl parmesanost
Salt, vitpeppar, muskotnöt
3 st äggulor
Skiva auberginerna och stek dem i olja/smör. Salta och peppra, lägg åt sidan. Fräs köttfärsen och löken, tillsätt de andra ingredienserna och låt köttfärssåsen puttra tills den tjocknar något. Koka upp grädden till ostsåsen, dra kastrullen åt sidan och rör ner ost och kryddor. Låt såsen svalna en smula och blanda ner äggulorna. Varva aubergineskivor och köttfärssås i en ugnssäker form och häll oströran över. Gratinera vid 175 grader i ca 20-30 min. Servera med bladspenat.
Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…
Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…
Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…
Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…
En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…
Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…