Categories: Mat

Mat & Ro’s matkasse – LCHF

Imorgon kommer Mat&Ro och bankar på dörren och det är precis som alltid lika spännande, extra intressant kommer det bli för vår del med tanke på att vi i fredags fick besked om att renoveringen av vårt kök ska påbörjas och beräknas ta TVÅ veckor! Det där med framförhållning är visst inte fastighetsförvaltarens starka sida, jag tror bestämt att jag har hört av mig ett tiotal gånger just för att undvika en sådan här krock. Det är tur att Mat & Ro’s filosofi är att göra vardagen lite enklare och att recepten således går snabbt att tillaga, vi har nämligen blivit lovade att spisen ska stå kvar nästa vecka trots renoveringskaos.

I förberedande syfte har vi redan nu fått ett mejl med nästa veckas meny och vad som behövs här hemma när det kommer till basprodukter och den här omgången hade vi precis allt hemma så vi behöver inte ens besöka matbutiken. Skönt eftersom vi redan har så mycket att stå i med tanke på renoveringen, vi kommer få leva ordentligt primitivt nu under ett tag där hela köket samt hallen har flyttats in i vardagsrummet för att göra plats för byggarbetarna och deras utrustning.

För lite middagsinspiration delar jag med mig av det här goda receptet som gör sig alldeles perfekt en ruggig höstdag, nu hade vi ingen mixer hemma så vi fick improvisera något men det blev trots det riktigt gott!

Recept (4 pers)

1 gul lök

1/2 solovitlök

1 påse blandsvamp

1 tsk torkad timjan

1 dl vitt matlagningsvin

1 l vatten

3 msk kycklingfond

1 kalkonklubba

1 påse bladspenat

ca 200g palsternackor

3 dl grädde

Olivolja, smör, salt, svartpeppar

Hacka lök och vitlök, skiva svampen. Fräs allt i smör försiktigt, det ska inte ta färg. Krydda med timjan, salt och peppar. Häll på vin, låt koka i ca 2 min. Tillsätt vatten och fond, lår koka upp och sjuda i ca 10 min. Plocka köttet på kalkonklubban. Strimla spenat, skala och riv palsternacka. Blanda allt med olivolja och krydda med salt och peppar. Mixa soppan och tillsätt grädde. Låt koka upp igen och smaka av med salt och peppar. Lägg kalkonsalladen i botten på sopptallrikar och toppa med soppan.

Thessan

Share
Published by
Thessan

Recent Posts

En italiensk outfit – i väntan på min nya blogg

Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…

3 dagar ago

Födelsedagsoutfiten – klassiskt och stilrent

Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…

1 vecka ago

Sydtyrolen – Tessimo

Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…

2 veckor ago

Ny hemsida på gång!

Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…

3 veckor ago

En sann italiensk lunch på Gutshof Lana – Sydtyrolen

En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…

3 veckor ago

Giardini di Castel Trauttmansdorffs slottsträdgård

Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…

1 månad ago