Jag tycker vi kickar igång denna veckan med lite middagsinspiration, jag och CJ tillagade veckans sista maträtt i LCHF-kassen så sent som igår och jag måste säg att det var en perfekt ”söndagsmiddag”. Ett substitut till kött och potatis som vi annars aldrig tillagar här hemma, tro det eller ej men savojkålen funkade alldeles ypperligt istället för tunga kolhydrater som lägger sig som en klump längst ner i magen.
700g fläskytterfilé
1 tsk torkad timjan
1 tsk rosmarin
1 pkt persilja
1 savojkål
3 dl grädde
1/2 dl vatten
1/4 citron
Smör, salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in köttet med salt, peppar, timjan och rosmarin. Bryn i smör och lägg i en ugnssäker form och sätt i ugnen ca 20 min. Hacka persiljan och strimla kålen. Fräs kålen i smör i en stekpanna ca 6-8 min. Häll grädde och vatten på kålen. Låt småkoka ca 5 min. Vänd ner hackad persilja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Skär köttet i tunna skivor och servera till kålen.
Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…
Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…
Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…
Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…
En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…
Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…