Varken jag eller maken har haft någon vidare matlust på sistone och det i sig resulterar i att vi överhuvudtaget inte vet vad vi ska laga för middagar i veckan, vi har redan förätit oss på all hämtmat så denna veckan gjorde jag en kraftansträngning och bestämde två nya maträtter.
Zucchifritters med bulgursallad fick jag syn på i ett reklamutskick och tyckte att det såg väldigt frestande ut. Biffarna var jätte goda men när det kommer till salladen var vi båda eniga om att det saknades någon smak, jag tror att om man hade lagt till spiskummin så hade det blivit supergott men nu blev det bara OK. Färsfyllda paprikor är en rätt som minner mig om barndomen, min pappa lagade alltid denna ungerska rätten och jag minns smaken och doften som igår. Jag minns att det var en av mina favoriträtter, min pappa gjorde dock den långa versionen som tog flera timmar att färdigställa. Jag hittade en ”snabbvariant” av den som såklart inte blev alls lika god men ändå smaklig, ni finner receptet nedan. Med facit i hand borde paprikorna varit inne i ugnen lite till för de blev inte sådär mjuka som jag minns att de ska vara. Köttfärsblandningen blev dock supergod!
Recept:
Tomatsåsen
Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…
Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…
Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…
Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…
En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…
Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…