omelett med spenat och svamp

Alltså, det blir inte alltid som man tänkt sig men en sak är då säkert och det är att ibland kan det enklaste vara det absolut godaste. Vi fick för oss att laga omelett till middag, sen att det istället resulterade i scrambled eggs spelar ju ingen roll för det var lika gott för det.

IMG_1311

RECEPT

5 ägg

3 msk vatten

1/2 gul lök

1/2 påse champinjoner

1/2 påse spenat ( vilket vi i och för sig glömde bort)

1/2 påse riven ost

1/2 påse ruccola

1 tomat

1/2 ask mandlar (självklart ifrån Nutisal)

salt & peppar

1 msk smör

Vi valde dessutom att addera lite stekt korv (90% kötthalt) vid sidan om.

Vispa äggen och 3 msk vatten lätt med en gaffel, krydda med salt och peppar. Skala och grovhacka löken. Skiva champinjonerna. Hetta upp en stekpanna med smör och stek tills det börjar bli mjukt. Tillsätt sköljd spenat och låt fräsa ytterligare någon minut. Krydda med salt och peppar. Häll över äggsmeten och stek på medelvärme. Tillsätt osten och den hackade tomaten. Peta lite i smeten med en gaffel så att den rinner ner till botten och stelnar. Servera med ruccola och mandlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.