Recept 4 personer:
400g Rigatoni
200g handskalade räkor
0,5g saffran
2st Schalottenlök
3st klyftor vitlök
200g sparris
1krm chiliflakes
1,5dl vitt vin
2dl vispgrädde
2msk grönsaksfond buljong
1msk smör
0,5tsk salt
1krm svartpeppar
Persilja
Parmesanost
Finhacka vitlök och schalottenlök. Dela sparrisen i mindre bitar. Fräs i olivolja på medelhög värme utan att ta färg (sparrisen ska fortfarande vara krispig), krydda med chiliflakes. Häll i saffran (som du löst upp i någon dl vatten) och vitt vin. Reducera till hälften typ.Häll i grädden och grönsaksfond, låt puttra lite fint i 10 min. Släng i en klick smör och smaka av med salt och peppar. Koka pastan några minuter från färdig och blanda sedan ner i såsen tillsammans med lite pastavatten. Är den för torr eller tjock – häll i mer pastavatten. Jobba in en krämig konsistens. Till sista häll i räkorna och rör runt (akta så de inte blir mosiga, det hände oss en gång!). Smaka av med salt och peppar. Servera med lite finhackad persilja och parmesan på toppen.
Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…
Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…
Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…
Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…
En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…
Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…