Idag tänkte jag bjuda på ett recept, det var ju ett tag sedan jag gjorde det senast. Jag älskar pajer i alla dess former, det är ju så enkelt att bjuda på och smidigt att ha som matlådor i veckorna. Dessvärre har vi inte så många goda recept så när jag sprang över det här blev jag så glad för när jag läste receptet kändes det verkligen som att smakerna skulle göra sig förträffligt i en paj. Så här i efterhand hade jag gjort vissa ändringar i tillagningen, jag hade tex inte använt mer rödbetor än i receptet (vilket maken propsade på att jag skulle ha) och jag skulle skurit dem i tunna skivor snarare än i bitar samt lagt dem mer jämnt över pajen. Jag hade även smulat osten så att den låg jämnt över hela pajen då smakerna gjorde sig bäst tillsammans. Vi åt pajen till en grönsallad men den hade nästan gjort sig ännu bättre om man serverade den med tex några skivor parmaskinka vid sidan.
Recept:
Pajdeg
100 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
Fyllning
300 g kokta rödbetor
3 ägg
2 dl keso
1 dl mjölk
1 tsk honung
1/2 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk salt
200 g chèvre
1 dl hackade rostade valnötter
Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…
Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…
Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…
Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…
En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…
Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…