Något som jag har lärt mig sedan jag började läsa på lite mer om näringslära är att sötpotatis är en av de bättre råvarorna du kan äta. Jag har alltid tänkt att den är mer åt det onyttiga hållet eftersom den är betydligt sötare än vanlig potatis men så är inte fallet. Den innehåller väldigt mycket antioxidanter och är rik på kostfibrer. Efter att ha sett lite på ”De blå zonerna” på Netflix (områden i världen där människor tenderar att bli betydligt äldre än snittet) så uppfattar jag det som att de bland annat äter mycket sötpotatis här. Visste ni förresten att sötpotatisen räknas som en ört och är inte alls släkt med den klassiska potatisen som man lätt kan tro? Ju mer färgglad sötpotatisen är desto mer antioxidanter innehåller den, därför ska man helst välja den lila varianten om den finns i sortimentet.
Idag rostade vi sötpotatis i ugnen (nu råkade vi skala potatisen men nästa gång ska vi behålla skalet på) och skivade upp en grillad kyckling, vi gjorde hemlagad Aioli (så enkelt och så gott) och serverade ihop med en grönsallad. Mums!
Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…
Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…
Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…
Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…
En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…
Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…