Jag blev extra nyfiken på den gröna saken som nästan påminner om ett korallrev till formen, jag hade nämligen aldrig sett en Romanesco (en korsning mellan broccoli och blomkål) förut och heller aldrig ätit någon! Till min stora förtjusning kan den nu titulera sig som en av mina absoluta favoritgrönsaker och jag kommer helt garanterat att köpa hem den i fortsättningen också!
Recept (4 personer):
1 påse champinjoner
1 gul lök
1 tsk torkad timjan
2 morötter
1 romanesco
1 paprika
Ca 600g köttfärs
1 ägg
3 dl grädde
1 msk kalvfond
1 dl vatten
smör, salt, peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva svamp och lök. Bryn smör och krydda med timjan, salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna något. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Dela Romanesco i mindre buketter. Skär paprika i stora klyftor. Blanda färsen med hälften av svampen och ägg, krydda med salt och peppar. Forma smeten till en limpa och lägg i en smord ugnsform. Lägg alla grönsakerna runt limpan (jag rekommenderar att lägga limpan och grönsakerna i separata formar), ringla över olivolja och kredd smed salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 25-30 minuter. Koka upp grädde med fond och vatten, tillsätt resterande svamp och låt sjuda i ca 10 minuter. Servera limpan och grönsakerna med svampsåsen.
Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…
Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…
Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…
Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…
En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…
Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…