Categories: Mat

Svampfylld köttfärslimpa – en favorit i veckans Matkasse

Alltså spana in vår kyl, hur fräsch ser inte den ut då?? Till min stora glädje möttes jag av Mat&Ro’s leveransbil när jag kom hem ifrån jobbet igår, så himla smidigt och så spännande varje gång man tittar ner i kassen för att se vilka ingredienser veckans matkasse kommer att bestå utav.

Jag blev extra nyfiken på den gröna saken som nästan påminner om ett korallrev till formen, jag hade nämligen aldrig sett en Romanesco (en korsning mellan broccoli och blomkål) förut och heller aldrig ätit någon! Till min stora förtjusning kan den nu titulera sig som en av mina absoluta favoritgrönsaker och jag kommer helt garanterat att köpa hem den i fortsättningen också!

Kvällens meny bjöd på svampfylld köttfärslimpa som fick hela fem av fem stjärnor av både mig och CJ, nu är det visserligen lite svårt att tillaga sådana här rätter i vår gasspis men jag har förhoppningsvis tjatat klart om den där spisen för nu ÄNTLIGEN har jag fått beviljat en ny och det blir dessutom en eldriven ugn som jag så länge har argumenterat för!! Nåväl, jag kan tänka mig att köttfärslimpa får sådär smaskigt krispig yta när man tillagar den i en vanlig ugn och man slipper även brända grönsaker på vänster sida av ugnen!

Recept (4 personer):

1 påse champinjoner

1 gul lök

1 tsk torkad timjan

2 morötter

1 romanesco

1 paprika

Ca 600g köttfärs

1 ägg

3 dl grädde

1 msk kalvfond

1 dl vatten

smör, salt, peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva svamp och lök. Bryn smör och krydda med timjan, salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna något. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Dela Romanesco i mindre buketter. Skär paprika i stora klyftor. Blanda färsen med hälften av svampen och ägg, krydda med salt och peppar. Forma smeten till en limpa och lägg i en smord ugnsform. Lägg alla grönsakerna runt limpan (jag rekommenderar att lägga limpan och grönsakerna i separata formar), ringla över olivolja och kredd smed salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 25-30 minuter. Koka upp grädde med fond och vatten, tillsätt resterande svamp och låt sjuda i ca 10 minuter. Servera limpan och grönsakerna med svampsåsen.

Thessan

Share
Published by
Thessan

Recent Posts

En italiensk outfit – i väntan på min nya blogg

Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…

3 dagar ago

Födelsedagsoutfiten – klassiskt och stilrent

Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…

1 vecka ago

Sydtyrolen – Tessimo

Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…

2 veckor ago

Ny hemsida på gång!

Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…

3 veckor ago

En sann italiensk lunch på Gutshof Lana – Sydtyrolen

En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…

3 veckor ago

Giardini di Castel Trauttmansdorffs slottsträdgård

Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…

1 månad ago