Jaha, då var det dags för veckans ”matinspirations-inlägg” och denna gången tyckte jag att det skulle sitta fint med en lite roligare fiskrätt för vad är väl tråkigare än att laga torsk?
Torsk i sig är ju ganska smaklöst så det gäller att addera de rätta tillbehören vilket den här maträtten lyckas riktigt bra med, dock kommer jag vid nästa tillfälle att lägga till lite mer färskost samt riva i en bit pepparrot i röran för att få lite mer sting i smaken…
RECEPT
4 bitar torskrygg á 150g
1 palsternacka
2 morötter
200g Arla Köket färskost rucola & pesto
1 tsk salt
pressad saft av 1 citron
75g sockerärtor
70g ruccola
2msk sesamfrön
1 krm vitpeppar
Sätt ugnen på 150 grader. Skala rotfrukterna, lägg en morot åt sidan. Grovriv resten och rör ihop med färskosten. Klicka röran mitt på 4 ark bakplåtspapper. Lägg på fisken. Salta och häll över hälften av citronsaften. Vik ihop ändarna till paket. Baka fisken i mitten av ugnen i ca 20min. Gör långa remsor av moroten med en potatisskalare. Strimla sockerärtorna. Blanda morot, sockerärtor, ruccola, sesamfrön, vitpeppar och resten av citronsaften. Servera till fisken.
Vi hade dessvärre lite kommunikationsproblem i köket så vi råkade riva i båda morätterna samt TRE palsternackor i röran vilket förmodligen var anledningen till att vi upplevde att vi skulle behöva lite mer färskost för att få till den perfekta smaken/konsistensen.
Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…
Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…
Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…
Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…
En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…
Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…