Det har varit lite si och så med middagsinspirationen här på bloggen den senaste tiden, vi har helt enkelt inte kommit i fas med rutinerna efter midsommar och lägg där till att det nu är kvartalsbokslut!! Nåväl, igårkväll var det fullt fokus på rapporteringen så träningen brann helt inne till förmån för kvällsjobb hemifrån. Kvällar som denna brukar jag alltid unna mig ett glas rött eller två, det blir liksom nästan lite festligt att jobba då! Kvällen till ära åt vi en av mina favoriträtter, nämligen ugnsbakad lax med fetaostkräm och rotfrukter. Den här maträtten får jag aldrig nog utav och den är dessutom superenkel att tillaga!
Recept:
4st laxfiléer
10st soltorkade tomater i olja
150g fetaost
3msk solrosfrön (dessa skippar vi om vi inte redan har det hemma)
1st vitlöksklyfta, pressad
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa fetaosten med en gaffel i en skål. Skär tomaterna i bitar och tillsätt dessa. Lägg i solrosfrön, vitlök och peppar. Lägg laxen i en ugnsform med toppingen ovanpå. Gratinera i ugnen i ca 20 min. Servera med ugnsrostade rotfrukter eller varför inte en sallad?