Categories: Mat

Underlätta din vardag!

Då var det åter igen dags för en omgång inspirationsmiddagar och det var sannerligen på tiden för nu när hösten är här behövs det allt lite vardagslyx att glädjas åt. Vi är nu inne på andra dagen av denna veckans matkasse och har redan funnit två nya favoritrecept att addera till vårt arkiv, vi sparar nämligen alla recept som vi fått i våra matkassar och så här ett år efter att vi beställde vår första matkasse måste jag erkänna att de enda recepten vi tillagar i vardagarna är de som vi lärt oss via matkassen.

Fräscha råvaror från lokala odlare och producenter direkt levererat till dörren, det är för mig ren och skär vardagslyx! Att sedan slippa tänka ut vad man ska äta om dagarna och dessutom ha i åtanke att variera sin kost och äta hälsosamt är ytterligare några tjänster som faktiskt ingår i din matkasse, sen ska man inte glömma alternativkostnaden som det innebär om man själv ska ta sig fram och tillbaks till matbutiken och många gånger räcker det inte med en omgång för hur ofta händer det inte att man glömmer bort att köpa någon av ingredienserna som ingår i recepten man hade tänkt tillaga? Beställ en matkasse och lägg den tiden på träning istället! Det är mitt vinnande koncept på hur jag tänker komma tillbaks till vardagsrutinerna här i höst.

Innan vi började med matkasse hade jag i princip aldrig ätit kål, en råvara som jag verkligen fått upp ögonen för nu efter att ha tillagat ett antal maträtter innehållandes just kål och nu är jag fullkomligt förälskad i kål!! Det är ju världens bästa substitut till ris, pasta, potatis och så himla mycket godare! Man blir mätt och man står sig länge, därför tänkte jag dela med mig av ännu ett favoritrecept från veckans LCHF-kasse:

Köttfärsgryta med smörstekt kål

Recept:  

1/4 gul lök

1/4 solovitlök

1/2 paprika

1/ vitkål

ca 300g blandfärs

1/4 tsk rökt paprikapulver

1/2 tsk chilipulver

1/2 burk krossade tomater

3/4 msk kalvfond

1 1/2 dl grädde

salt & peppar

Skala och hacka lök och vitlök. Tärna paprika. Strimla kålen tunt. Fräs lökarna i smör, ca 2 min. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Krydda med rökt paprikapulver, chilipulver, salt och svartpeppar. Tillsätt paprika, krossade tomater, fond och grädde. Låt koka ihop ca 10-15 min. Stek kålen i smör, krydda med salt och svartpeppar. Smaka av grytan med salt och svartpeppar och servera med kålen.

Thessan

Share
Published by
Thessan

Recent Posts

En italiensk outfit – i väntan på min nya blogg

Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…

3 dagar ago

Födelsedagsoutfiten – klassiskt och stilrent

Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…

1 vecka ago

Sydtyrolen – Tessimo

Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…

2 veckor ago

Ny hemsida på gång!

Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…

3 veckor ago

En sann italiensk lunch på Gutshof Lana – Sydtyrolen

En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…

3 veckor ago

Giardini di Castel Trauttmansdorffs slottsträdgård

Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…

1 månad ago