köttfärspaj

Mat

Idag är jag hemma på lunchrasten och avnjuter resterna ifrån köttfärspajen som vi tillagade häromdagen, jag äter nästan alltid lunch hemma under veckodagarna eftersom jag går hem till Miio och rastar honom. Det är en skön paus ifrån kontoret så det där med att ha gångavstånd till jobbet är för mig en oerhörd lyx, jag vill ju dessutom gärna ha kontroll över vad jag stoppar i mig så det där med att dagligen äta ute är inget för mig!Hur som helst, Mat&Ro har ännu en gång levererat en riktig festmåltid som vi valde att inleda veckan med. Det där med matkasse livar verkligen upp vardagen lite extra, jag & CJ lagar nästan alltid mat tillsammans så det blir liksom vår lilla grej att testa nya smakupplevelser ihop.IMG_4053 IMG_4063Recept 2 personer1,5 dl mandelmjöl (vi fick använda lite extra för att få till degen)1/4 dl skalade sesamfrö1,5 msk fiberhuskca 20g smör3 äggca 125g champinjoner1,5 gul lök (vi använde två)1/4 solovitlök1,5 tsk torkad timjanca 300g blandfärs1 dl grädde1,5 pkt fetaost (vi öste i ett helt paket)salt, svartpepparSätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl, sesamfrön och fiberhusk. Tillsätt smör och 1 ägg, blanda till en jämn deg. Tryck sedan ut degen i en smord pajform och grädda i ugnen i ca 8 min eller tills den fått lite färg. Skiva svamp, lök och vitlök. Stek färs, lök, vitlök och svamp i smör tills den fått gyllenbrun färg. Krydda med timjan, salt och peppar. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll sedan äggstanningen över köttfärsen. Smula över fetaosten och grädda i ugnen i ca 25-30 min eller tills äggstanningen har stannat. Servera! 

Previous
Previous

4,52 min per kilometer - det går bra nu!

Next
Next

Ett skepp kommer lastat med Mat & Ro...