nyttiga chokladbollar

Mat

Idag känner jag mig minst sagt som en arbetsmyra, klockan är halv elva och jag har jobbat non stop sedan jag steg upp imorse (bortsett från en liten avstickare då jag tog mig en snabb löptur följt av lite matlagning). Lagad mat är ett måste för mig så det tar jag mig allt som oftast tid till oavsett hur fullspäckat mitt schema är, likaså träningen!Innan jag kryper till kojs tänkte jag bara dela med mig av ett lite nyttigare alternativ till kvällsgodis. CJ fick nämligen för sig att han skulle baka chokladbollar igår och då kunde ju inte jag vara sämre! Tvärtom, jag kände pressen av att göra det bättre så där stod vi med varsin sats av chokladbollsinnehåll. Han körde på det traditionella onyttiga receptet och jag gjorde en lite nyttigare variant som jag för övrigt har blivit halvt besatt utav!Jag har ätit SJU stycken under tiden som jag jobbat ikväll!collageRecept10 dadlar (obs! det är betydligt billigare att köpa en hel förpackning än att köpa i lösvikt som jag dessvärre gjorde och betalade samma pris för men endast fick en fjärdedel del så många)2 msk kallt kaffe (nästa gång får det bli 4 msk så att det blir lite kraftigare smak)2 msk kakao (tror bestämt det blir 3 msk nästa gång)1,5 dl naturella cashewnötter (Nutisals småpåsar innehåller exakt 1,5 dl)1,5 dl fiberhavregrynkokosflingor att rulla iKör cashewnötterna till ett nötmjöl i mixer (vi har ingen mixer men det gick lika bra att finhacka med kniv). Tillsätt resten av ingredienserna och mixa allting till en smet (ett tips om ni inte har en mixer, finhacka dadlarna innan du blandar i dem). Forma smeten till små bollar och rulla dem i kokos. Förvara i kylen

Previous
Previous

Sneak peek på gårdagens Business Casual

Next
Next

fiskbiffar med lime