Världens godaste smulpaj!!
Alltså men hallå, den här pajen är to die for!! Både jag och CJ är inte så förtjusta i vanliga efterrättspajer men när det kommer till smulpaj då är vi fullkomligt sålda, helst ska det vara dubbel smulpaj-sats också vilket vi alltid gör (om inte tredubbelt). Detta receptet har jag fått av Mammi och jag bara måste dela med mig av det för det är så himla enkelt att kasta ihop och det är så förbaskat gott.Recept 4 portioner (vi gjorde dubbel sats av smulpajen): 2dl vetemjöl2-3 msk socker75g smör1/2 dl hackade nötkärnor (detta skippade vi)Fyllning:500g frukt eller bär, vi använde 3-4 äpplenca 1/2 dl socker (vi använde bara drygt en matsked och strödde över äpplena tillsammans med kanel)Blanda samman mjölet, sockret och eventuellt nötterna i en skål. Arbeta matfettet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Skala och kärna ur frukterna. Skär dem i tunna skivor och lägg dem i en smord ugnssäker form, eller blanda färska eller otippade djupfrysta bär med lite socker och potatismjöl. Lägg dem i formen. Strö över smuldegen. Grädda pajen mitt i ugnen i 225 grader i ca 25 min.